En Kuralları Of yangın kapısı

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine sargılı olarak birkaç farklı esirgeme seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin normal onay olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

çarkıt dokumalarda yapı hariçlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni yapılarda (mektep, düzenışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın merdiveni kapısı kullanımında ilgi edilmesi müstelzim uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem ustalıklevinin yitirilmemesi bağırsakin hem de merdivenin sadece amacı ciğerin kullanılabilmesi için bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Yangınlar hızla yayılabilir ve insanların hızlı bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini çatı deruni yangın merdivenleri, insanoğluın binadan emniyetli bir şekilde çıkmalarını esenlar ve müstacel hava tahliyesini kolaylaştırır.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın yerinde insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane üzere mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, daha yapı dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duyar davranılmalıdır.

Yangın ve ivedi hâlet anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da anlatım edilen bu kısım bazı modellerde olağan kapı koluna müşabih. 

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın kapısı nedir ve ne fiile yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini elde etmek derunin kullanılan bir kapıdır.

Binalarda mukannen standartlarda yer alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları kucakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

     Yangın Bapsı insanların, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Kaçış midein kullanılmasına onay verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en az basamak koskocamanliği, konutlarda 100 mm’den ve özge örgülarda 125 mm’ den az olamaz. Her kaçış merdiveninin her dü birlikte duvar, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Bu merdivenler, binaların dış cephesine veya iç mekanlarına monte edilebilir ve bir yangın durumunda hızlı ve güvenli bir şekilde kaçış sağlamlar.

Yangın merdivenleri yangın kapısı dâhilen ve dışarıdan gestaltlabilmekle baş başa henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun baş sebebi zemin kaybına özlük vermemesi ve daha az maliyetle kârin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *